fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 00:09:03
събота | 28.05.2022 | 00:09:03
21.1 C
София

Цвета Караянчева: Идеята на ИТН за отделяне на Кърджали от селата е евтин политически пиар

Темата е предъвквана нееднократно, много партии са се възползвали от нея, включително и такива, които отдавна са отекли в канала на историята

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Бившият председател на парламента и дългогодишен депутат от ГЕРБ Цвета Караянчева окачестви  като абсурдно  и евтин политически пиар предложението на ИТН за обособяване на Кърджали в отделна община.

„Темата е предъвквана нееднократно, много партии са се възползвали от нея, включително и такива,  които отдавна са отекли  в канала на историята. Радвам се, че колегите от БСП, които през 2015 г се опитаха да инициират референдум, са узрели, че идеята е безсмислена. Не е въпрос на желание, а на законова процедура, а тя изисква санкция на ОбС, където мнозинството е на ДПС. Нечестно, неискрено и нечистоплътно е да залъгваш избирателите си, че можеш по административен начин да се бориш  с монопола на ДПС,“ каза Караянчева.

„Това показва дълбоко непознаване на дневния ред на хората в Кърджалийско.Сега ИТН реанимира идеята, за да печели дивиденти в смесените райони. Аз бих ги посъветвала да се обърнат към коалиционния си партньор БСП,  които са специалисти в консолидирането на етническия вот, защото такъв ще е резултатът от една такава инициатива. Отделянето на селата би означавало разделение между хората и нагнетяване на етническия вот.

Проблемът не е в съотношението на избирателите в града и в селата – то е 40 000 към 23 000 души. Ако всяка партия успее да се мобилизира и да мотивира симпатизантите си да гласуват, в ОбС ще има максимално широко представителство. Защото кмет без подкрепа на ОбС е просто една марионетка. Призовавам колегите от ИТН да излязат и да работят на терен, не да наблягат на концерти, пърформанси и камерни срещи.

 Да влязат в ОбС и там да реализират политиките си. Хората в Кърджали вече не се връзват на подобни кьорфишеци, защото те генерират противопоставяне. Политиката е дълго бягане. В Кърджали с наближаването на местни избори винаги се намира някоя политическа сила, която да иска отделяне на селата от града и обща антиДПС-кандидатура за кмет. В ГЕРБ винаги сме били против подобни инициативи. Те са и невъзможни, и вредни“, категорична бе Цвета Караянчева пред медиите,“ заяви Караянчева.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук