30.11.2022 | сряда | 02:09

Цвета Галунова: Държавата трябва да инвестира в малките населени места

Публикувано:

Сподели поста:

“Много е хубаво, когато излезеш сред хората и вече можеш да им разкажеш за какво си се борил и какви малки промени и постижения си имал. В този смисъл, аз съм вдъхновена, че малките победи, които съм имала в 47-ото Народно събрание, могат да бъдат продължени и да се направят още други – по-големи.”

Това заяви кандидатът за народен представител Цвета Галунова.

В предаването “Делници” по Евроком тя сподели, че неин основен фокус в 48-ия парламент ще е подобряването на живота на хората в малките населени места.

“През последните десетилетия държавата плавно се оттегля от селата – няма здравни центрове и аптеки, закриват се училища и детски градини, вече няма полицейски участъци и нощни патрули. И всъщност може би последният стълб, който остава в малкото населено място е читалището. И в момента, в който се загуби и това читалище, просто ще бъде сложена точка на това населено място”, обясни Галунова.

По думите на кандидат-депутата от левицата, няма чуваемост, защото в момента живеем в една среда, която гледа къде от какво може да спечели. “А от малкото населено място няма как да спечелиш. В него трябва да инвестираш. Както е в едно училище – няма как да очакваме да печелим от образователната система. Трябва да спрем да мислим за всички като средство за печалба, а като инвестиция в бъдещето”, посочи тя.

Цвета Галунова бе категорична, че не можем да изоставим тези хора там и да зачеркнем малките населени места.

“Трябва да осигурим достойни старини на възрастните хора, защото го заслужават. Ние имаме това, което имаме благодарение на тях”, добави тя.

“Трябва да се сложи таван на цените на ток и на газ, защото не можем да си позволим в тази тежка ситуация да оставим най-уязвимите хора без помощ от държавата”, каза още Галунова.

В връзка с водната криза в Павликенския регион, тя припомни, че още в 47-ото Народно събрание е стартирала срещи с областния управител, с управителя на ВиК, министъра на регионалното развитие и премиера. “И какво се случва в момента – областният управител е друг, неговите заместници са други, дори управителят на ВиК е друг, министърът и премиерът са други. Те не познават проблема, но дори тези, които се запознават с него, техният мандат изтича съвсем скоро. Което означава, че те не биха се захванали с дългосрочни решения, а този проблем изисква дълбочина”, посочи Галунова.

“Поемам като ангажименти реални неща и вече съм доказала, че се боря за тях. Защото когато отидох в село Долна Липница, където нямат вода, там хората вече знаеха, че аз съм предприема стъпки и ме припознаваха като човек от техния отбор. Когато отида в моето село, Караисен, хората региарат по същия начин и знаят, че аз ще се боря за тях”, каза още за себе си Цвета Галунова

newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
облачно
3.4 ° C
4.5 °
2.8 °
90 %
2.6kmh
100 %
ср
3 °
чт
3 °
пт
5 °
сб
8 °
нд
5 °

Прочети още

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Нитова към Донев: Имате ли информация за областния управител на Хасково и връзката му с голям контрабанден внос от Турция

По-късно през деня областният управител е подал оставка „През последните дни българското общество бе занимавано с медийна информация за...

На кръгла маса леви политически формации поставиха начало на съвместна работа

В рамките на кръгла маса под наслов "Лява България - идеи, политики, единение" представители на леви формации в...