fbpx
More

    Цивилни в Източна Украйна вече седмица не са излизали от бомбоубежищата

    Боевете се развихрят в около Лисичанск и съседния Северодонецк – последните два големи града под украински контрол в Луганска област

    Докато руските сили продължават офанзивата си за завладяване на източните украински градове Северодонецк и Лисичанск, цивилни, които са успели да избягат, разказват, че интензивният обстрел през последната седмица не им е позволил да излизат дори за малко от бомбоубежищата в мазета.

    Въпреки нападенията, някои са се добрали до малкия град Покровск, на 130 километра в южна посока и вчера са се качили на евакуационен влак, който да ги отведе на запад, далеч от сраженията, предаде Асошиейтед прес.

    Боевете се развихрят в около Лисичанск и съседния Северодонецк – последните два големи града под украински контрол в Луганска област, предаде БТА. Луганска и Донецка област в Южна Украйна съставляват Донбас – източният промишлен център на Украйна, фокус на сегашната руска офанзива. Подкрепяните от Москва сепаратисти от 8 години контролират части от Донбас и сега руските сили се опитват да превземат поне целия Донбас, посочва АП.