fbpx
35 C
София
19 август 2022 | петък | 15:28

ЦИК се подготвя за предсрочния парламентарен вот през октомври

Ще поискаме машините да се съхраняват в държавна база, обяви председателят на Комисията Камелия Нейкова

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Централната избирателна комисия вече работи по подготовката на предсрочния парламентарен вот през октомври. Направено е пазарно проучване и ще бъдат закупени 10 хиляди ролки с термична хартия, необходими за машините за гласуване, които трябва да са доставени най-късно на 15 септември.

От ЦИК обсъдиха съхранението на машините за гласуване. В момента те са на отговорно пазене в частния склад на “Карго партнер”, за което се плаща наема повече от половин година, тъй като властите не предприеха действия за намирането на подходящ държавен склад. 

Затова още в първия ден на работата на служебното правителство от Комисията ще поискат да бъде намерен държавен имот за съхранение на устройствата. В момента се обсъждат условията за подновяване на договора с частната фирма, тъй като е изтекъл преди месец, пише БНР.

Очаква се държавният глава Румен Радев да назначи служебен кабинет във вторник.
2 октомври е първата възможна дата за провеждане на предсрочните парламентарни избори. 

До тук се стигна след, след като лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви, че изтегля своите министри от управлението и последвалия вот на недоверие внесен от парламентарната група на ГЕРБ-СДС и подкрепен от ДПС, “Възраждане” и ИТН. 

- РЕКЛАМА -spot_img
София-Никол Николова
София-Никол Николоваhttp://www.newsone.bg
София-Никол Николова има опит като репортер в информационна агенция. Работила е и в сферата на рекламата. Обучава се в бакалавърска програма “Връзки с общественноста” на СУ „Св. Климент Охридски“. Обича да пътува и се занимава със спортно катерене.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img