3.6 C
София
понеделник | 06.12.2021 | 01:38:50
3.6 C
София
понеделник | 06.12.2021 | 01:38:50

ЦИК дава 12 млн. лв. на „Сиела Норма“ за машините за изборите

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

ЦИК ще даде 12 милиона лева на „Сиела Норма“ за модифициране на софтуера, логистично и техническо осигуряване на машинното гласуване за изборите на 14 ноември.

Обявената обществена поръчка е за конфигуриране, инсталиране и настройване до 12 400 машини за изборите 2 в 1. Това се случва, след като ЦИК прекрати поръчката за доставка на 1600 машини заради превишаване на цената от страна на „Сиела Норма“, и на „Информационно обслужване“.

В обявената днес поръчка не са заявени допълнителни машини, а само техническо обслужване. От ЦИК уточняват, че това се налага заради факта, че прехвърлянето на софтуера към тях от страна на „Сиела Норма“ не е приключило и това не им позволява сами да пренастроят машините за вота на 14-и ноември.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук