fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 03:27:00
петък | 27.05.2022 | 03:27:00
17.8 C
София

Центърът за кръводаряване в София ще работи и през празничните дни

Предстои и традиционната пролетна инициатива за кръводаряване, която се реализира в Посолството на Словакия в България

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Във всеки от предстоящите Великденски празнични дни Националният център по трансфузионна хематология е осигурил медицински екипи, които ще работят в залите за кръводаряване на НЦТХ от 9.00 до 15.30 часа. Това съобщиха от пресцентъра на НЦТХ.

В последните дни от месец април и началото на месец май предстоят редица нови инициативи:

  • На 28 април Националният център по трансфузионна хематология в партньорство с Регионален исторически музей – София ще предложат на гражданите нова възможност да помогнат на нуждаещите се, като дарят кръв в една от залите на Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика“, в подлеза на Ларгото. Кръводарителите ще могат да разгледат фотографска изложба, посветена на сътрудничеството на България, Испания и Аржентина в Антарктида.
  • В партньорство с Организацията на таласемиците в България, по случай Международния ден на таласемията, 9 май, в НЦТХ ще бъде проведена кръводарителска кампания.

Предстои и традиционната пролетна инициатива за кръводаряване, която се реализира в Посолството на Словакия в България.

В ход е подготовка на акции за кръводаряване, която ще се проведе в столичния МОЛ „България“ на 20 и 21 май. През месец май мобилните екипи на НЦТХ ще посетят офисите на двадесет компании, мобилни оператори, финансови институции и висши учебни заведения.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук