fbpx
18.5 C
София
13 август 2022 | събота | 06:45

Цените на петрола остават стабилно на ниски нива

Фючърсите на сорта Брент, които са референтни за Европа, прибавиха 17 цента или 0,2 на сто до 104,03 долара за барел. Американският лек суров петрол остана без промяна на цена 96,35 долара за барел

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Цените на петрола останаха почти без промяна в раната азиатска търговия днес, след като загубиха около 3 на сто от стойността си в предходната сесия заради слабото търсене в САЩ, които са водещият световен потребител на петрол, и увеличаване на доставките от Либия, предаде Си Ен Би Си. 

Фючърсите на сорта Брент, които са референтни за Европа, прибавиха 17 цента или 0,2 на сто до 104,03 долара за барел. Американският лек суров петрол остана без промяна на цена 96,35 долара за барел. 

Американският петрол е под натиск през последните две сесии, след като бяха оповестени данни за спад от близо 8 на сто на запасите от бензин на САЩ, отчетено на годишна основа. 

“С 8,52 милиона барела дневно, търсенето е на най-ниското сезонно ниво от 2008 година, тъй като високите цени на бензина засягат потребителите”, сочи анализ на “Ей Ен Зед рисърч” (ANZ Research).  

Контрактите са напът да загубят 1,3 на сто от стойността си тази седмица, което ще бъде трети последователен седмичен спад. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img