fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 14:09:10
събота | 28.05.2022 | 14:09:10
21.8 C
София

Църквите в Гърция ще посрещнат вярващи за Великден, но само със здравни сертификати и маски

Ако нямат подобен документ, посетителите трябва да разполагат с отрицателен тест за КОВИД-19

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Гърците ще отпразнуват Великден в условията на сега съществуващите мерки, като препоръката на правителството е за използване на предпазни маски и на открити пространства, където има струпване на хора, съобщават гръцките медии. 

Църковните храмове ще бъдат отворени за вярващите, но при спазване на мерки, посочва електронното издание на в. „Нафтемборики“. Вчера министърът на здравеопазването Танос Плеврис заяви, че всички църковни служби ще бъдат проведени, но при спазване на здравните протоколи. Протоколите предвиждат желаещите да влязат в храмовете да представят сертификат за ваксинация или преболедуване. Ако нямат подобен документ, трябва да разполагат с отрицателен тест за КОВИД-19. Децата на възраст между 4 и 17 години също трябва да имат отрицателен тест или сертификат. Задължително е използването на предпазни маски, като изключение се прави само за църковните служители по време на извършване на литургия. 

Вчера правителството обяви ново разхлабване на мерките срещу разпространение на вируса. В периода 1 май – 31 август се отменя задължението да се предоставя здравен сертификат за ваксинация или преболедуване при посещение на затворени и открити помещения. Европейските сертификатите остават в сила при пътувания, като предстои преразглеждане на списъка на държавите, за които важи, добавя БТА. 

Въпреки наблюдавания спад в новорегистрираните болни, смъртността при ковид инфекциите в страната продължава да е висока, съобщава електронното издание на гръцкия вестник „Катимерини“. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук