fbpx
17.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 12:50:26
събота | 21.05.2022 | 12:50:26
17.8 C
София

CNN: Румъния и България отхвърлиха исканията на Русия за изтегляне на НАТО

В свой материал медията обяснява, че София и укурещ са определили сигналите от Москва като "неприемливи"

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Румъния и България отхвърлиха като неприемливи исканията на Русия да бъдат изтеглени войските на НАТО от техните територии, предаде американската телевизия Си Ен Ен.

В свой материал медията разказва как двете страни-членки на Алианса са обявили категорично, че Кремъл няма правото да се намесва във външнополитическите решения на други суверенни държави.

Статията беше публикувана на официалния уебсайт на телевизията.

През последните дни министерството на външните работи в Букурещ обяви, че “такова искане е неприемливо и не подлежи на обсъждане”.

Българското дипломатическо ведомство прикани Москва да проявява уважение към осъзнатия външнополитически избор на България за членство в НАТО.

Посланикът на България в Лондон Марин Райков каза пред Би Би Си, че претенциите на Кремъл са “израз на незачитане на суверенните права на България да избира източниците за гарантиране на своята национална сигурност”, допълват от Си Ен Ен.

- Реклама -spot_imgspot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук