fbpx
18.2 C
София
сряда | 25.05.2022 | 00:09:28
сряда | 25.05.2022 | 00:09:28
18.2 C
София

Членовете на екипажа на „Царевна“ са добре, имат запаси от храна и вода

Плавателният съд не е под обстрел, състоянието му е добро

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Членовете на екипажа на „Царевна“ са живи и здрави, на борда има запаси от храна и вода. Това казва днес капитанът на кораба Павел Павлов в разговор с корабособственика Даниел Стефанов. Запис от осъществената тази сутрин връзка с плавателния съд в Мариупол бе предоставен на варненските медии от Стефанов.

За БТА той уточни, че е направил записа, за да бъдат прекратени спекулациите около кораба и екипажа, да се успокоят и роднините на моряците ни. Вчера ТАСС съобщи, позовавайки се на Едуард Басурин, един от ръководителите на сепаратистките милиции на самопровъзгласилата се Донецка народна република, че “отстъпващи от Мариупол украински националисти са завзели два чужди кораба” – “Царевна” и “Лейди Аугуста”, а екипажите им били взети за заложници.

Новината, която е разпространена вчера, че „Царевна“ е превзет, не отговаря на истината, казва в разговора си с Даниел Стефанов капитанът Павел Павлов. По думите му на борда няма чужди хора. Капитанът уточнява, че екипажът се стреми да поддържа кораба в добро състояние.

Думите на Павлов са изцяло подкрепени и от моториста на „Царевна“ Радослав Стоянов. Той уточнява, че екипажът не е заплашван нито от руска, нито от украинска страна. Старпомът на кораба допълва, че в момента „Царевна“ е в ничия, неутрална полоса и сраженията се водят на разстояние от кораба. Плавателният съд не е под обстрел, състоянието му е добро, уточнява морякът, цитиран от БТА. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук