Читалище в Перник организира лятна академия

В събитието ще вземат участие 18 възпитаници

0
76
Снимка: Pixabay.com

Народното читалище “Нови хоризонти 2009” в Перник организира лятна академия по изобразително изкуство. Събитието ще се състои на 11 юли, съобщиха от институцията.

Инициативата се осъществява в партньорство със столичното Национално училище за изящни изкуства “Илия Петров”, Национална художествена гимназия “Цанко Лавренов” в Пловдив и Национално училище по изкуствата “Добри Христов” във Варна.

В начинанието ще участват 18 възпитаници на трите учебни заведения, изучаващи изящни изкуства, лауреати на различни конкурси, представяли свои работи в изложби и художествени работилници у нас и в чужбина.

В база “Невен” на “Ученически отдих и спорт” в Кранево ще се проведат творческите ателиета в периода 11-16 юли.

В рамките на една седмица участниците ще пребивават заедно в творческа среда и ще работят по шест дни в жанровете графика, живопис и скулптура под ръководството на квалифицирани преподаватели. Произведенията на творците ще бъдат представени в три едномесечни изложби в София и/или Перник, Пловдив и Варна.

Това е седмо поредно издание на лятната академия. Инициативата се осъществява с финансовата подкрепа на национален фонд “Култура”.