fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 20:49:58
четвъртък | 26.05.2022 | 20:49:58
25.8 C
София

Четирима президенти на крака при Володимир Зеленски в Киев

Президентите на Полша и Балтийските републикилично подкрепиха украинския си колега

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Президентите на Полша, Литва, Латвия и Естония заявиха подкрепата си за Украйна и поискаха отговорност за това, което по думите им са военни престъпления, извършени от руските сили. 

Посещението на президентите на Анджей Дуда, Гитанас Науседа, Егилс Левитс и Алар Карис в Киев е силна проява на солидарност източния фланг на НАТО. Президентите посетиха Бородянка – един от градовете край Киев, където бяха открити доказателства за жестокости след изтеглянето на руските войски.

Те призоваха за по-строги санкции, включително срещу доставките на нефт и газ от Русия и срещу всички банки в страната.

Появявайки се заедно със Зеленски в богато украсена зала в историческия Мариински дворец в Киев, четиримата  президенти потвърдиха ангажиментите си да подкрепят Украйна политически и с военна помощ.

Доклад на Организацията за сигурност и сътрудничество пък е установил цитирам “ясни модели на нарушения от страна на руските сили при воденето на военните действия”. Докладът е изготвен от експерти.

Руският президент Владимир Путин отрича неговите войски да са извършили жестокости, а във вторник настоя, че Русия “не е имала друг избор” освен да нахлуе. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук