fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 14:23

Въпреки войната: Четири пъти повече руски туристи у нас

Консулската служба в Москва продължава да издава туристически визи на руски граждани

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

„Въпреки сложната международна обстановка, липсата на преки полети, общо от януари до май 2022 г. са отчетени 33 584 посещения на руски туристи с нощувка в място за настаняване и собствен имот. Увеличението на броя на руските туристи, посетили България, за първите пет месеца на тази година в сравнение със същия период на 2021 г., е 3,9 пъти“, съобщи министърът на туризма в оставка Христо Проданов.

От Министерството на туризма споделят, че временно са прекратени всички планирани информационни дейности и рекламната кампания на България като туристическо направление на руския пазар. Статистиката сочи, че въпреки ограниченията руските туристи се връщат на българските курорти.

„Руските граждани, включително туристите, пътуват до българските, морски курорти с прекачване, основно през Истанбул и Ереван. Никой от руските туроператори не е заявил намерение да затваря България като туристическо направление, всички са в готовност да продължат работата и да се адаптират към новите условия“, допълни Проданов.

Консулската служба към нашето посолство в Москва продължава да издава туристически визи на руски граждани в нормален режим без ограничения.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img