fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 14:50

Червена боя по трибуната в парламента в Скопие срещу френското предложение за РСМ

Премиерът на Албания Еди Рама заяви, че ако Северна Македония не приеме Френското предложение, Тирана ще се оттегли от преговорите

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Словесни престрелки и излята червена боя върху трибуната и документа прекратиха временно събранието. Очаква се дебатите да продължат днес. 

11 часа продължиха дебатите в Народното събрание на РС Македония в петък. Депутатите обсъждаха Френското предложение за евроинтеграцията на страната.

По време на разгорещените дебати говори и председателят на Европейската комисия – Урсула фон дер Лайен, която увери македонските управници, че езикът им ще бъде гарантиран при евентуално членство. На този фон премиерът на Албания Еди Рама заяви, че ако Скопие не приеме Френското предложение, Тирана ще се оттегли от преговорите. 

А отвън пред сградата на парламента, на площад “Македония”, се разигра театрална постановка. Македонски артисти представиха своеобразен съд на трима от управляващите, които бяха наречени “предатели” и осъдени на повече от 100 години лишаване от свобода.  Организиран е и палатков лагер пред сградата на Народното събрание.

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img