30.11.2022 | сряда | 01:53

„Черната пантера: Уаканда завинаги“ е вече в кината

Публикувано:

Сподели поста:

Емоционална премиера в София отбеляза завръщането ни в Уаканда

От днес, най-нетърпеливите фенове вече ще знаят кой е Черната пантера! Защото дългоочакваното продължение на наградения с три награди „Оскар“ (и номиниран за общо седем, включително за „Най-добър филм“) боксофис хит на Марвел Черната пантера (2018) – Черната пантера: Уаканда завинаги е вече в кината, за да даде отговор на един от най-задаваните въпроси през последните години, но и да ни запознае за първи път с нов супергерой.


На емоционална премиера в София, която се проведе вчера, на 9 ноември, в IMAX® залата на Cinema City в Мall of Sofia, фенове, родни звезди и популярни личности, сред които Александър Кадиев, Антон Порязов, Ева Георгиева – EVA, Ивайло Захариев, Китодар Тодоров, Крисия, Павел Николов от хип-хоп дуото Павел и Венци Венц, Поли Недкова, Тодор „Тоши“ Георгиев, Ромина и Дарко Тасевски, Поли Недкова, Хикен Щикен, дори и Черната пантера, и много други, бяха сред първите, които се срещнаха „очи в очи“ с Намор, чиято поява за първи път в комикс на Марвел през 1939 година го прави един от най-старите супергерои в комиксовата история на студиото.


Събитието беше белязано от трепетното и емоционално очакване на гостите най-накрая да се завърнат от Уаканда и подкрепено, както подобава, с тематични Grant‘s 12 years old коктейли и още изненади за гостите, осигурени от ядки Елит и Knoppers, правейки това киноизживяване наистина специално.


А също толкова специално е ексклузивното видео зад кадър, в което Теноч Уерта, актьорът, който се превъплащава в ролята на Намор, режисьорът на филма Райън Куглър и ключовата част от актьорския състав – Анджела Басет и Летиша Райт повдигат завесата зад мистериозния образ на новия могъщ враг на Уаканда. Те споделят какво прави този герой толкова уникален и защо зрителите непременно трябва да се срещнат с него на големия екран. Уерта, пък допълва, че разкриването на подводния свят Талокан е още по-значимо за него, защото това му дава възможност да отдаде почит на предците и културата си. Още повече, носейки името на древния мексикански жрец – Теноч.

ЗА ФИЛМА:
В Черната пантера: Уаканда завинаги Кралица Рамонда, Шури, М‘Баку, Окойе и воѝните Дора Милаж се борят да защитят нацията си от намесата на световните сили след смъртта на Крал Т‘Чала. Докато хората от Уаканда се опитват да приемат промените, настъпили в страната им, героите трябва да се обединят с помощта на Накиа и Еверет Рос и да проправят нов път за Уаканда, като се изправят пред страховит нов противник – краля на скритата подводна нация на Атлантида Намор.


Като режисьор на филма се завръща Райън Куглър (Крийд: Сърце на шампион, Черната пантера), който отново е и сценарист, заедно с Джо Робърт Коул (Черната пантера). В ролите са Анджела Басет, Летиша Райт, Уинстън Дюк, Данай Гурира, Лупита Нионго, Мартин Фрийман, Теноч Уерта, Флорънс Касумба, Доминик Торн, Микаела Кол и др.


Битката започва! Черната пантера: Уаканда завинаги впечатлява и вълнува само в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX!

ИА newsONE
ИА newsONEhttps://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
облачно
3.4 ° C
4.5 °
2.8 °
90 %
2.6kmh
100 %
ср
3 °
чт
3 °
пт
5 °
сб
8 °
нд
5 °

Прочети още

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Нитова към Донев: Имате ли информация за областния управител на Хасково и връзката му с голям контрабанден внос от Турция

По-късно през деня областният управител е подал оставка „През последните дни българското общество бе занимавано с медийна информация за...

На кръгла маса леви политически формации поставиха начало на съвместна работа

В рамките на кръгла маса под наслов "Лява България - идеи, политики, единение" представители на леви формации в...