Пунктовете за изкупуване на череши на територията на цялата страна са преустановили дейност. За това алармират собственици на черешови градини в Старозагорско, като подозират че по този начин се търси по-ниска изкупна цена на продукцията. Освен цената, други проблеми, съпътстващи прибирането на реколтата са поскъпналите препарати, и високата надница на берачите. Съществуват и сериозни подозрения в организирането на картел от изкупвачите.

Ниската цена на черешите се поддържа основно и от италианските фирми, които са традиционен основен изкупвач. Черешопроизводителите се надяват държавата да вземе адекватни мерки, за да се спаси овощарството. 

Previous articleРумен Радев : Парламентът не е тържище (ВИДЕО)
Next articleКирил Симеонов напусна ИТН (ГАЛЕРИЯ)
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here