fbpx
16.8 C
София
неделя | 29.05.2022 | 01:56:57
неделя | 29.05.2022 | 01:56:57
16.8 C
София

Частен инвеститор започва изграждането на ритейл парк в Чирпан през месец май

В близост до новия търговски обект в Чирпан общината планира да изгради спортна зала с малък басейн. Те ще са върху терен до Парк "Теньо Стоилов", уточняват от пресцентъра на общината

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Започва изграждането на първи по рода си ритейл парк в Чирпан. Това е станало ясно на работна среща между кмета Ивайло Крачолов, председателя на Общинския съвет Иван Станчев, главния архитект Мария Дименчева и инвеститора Стефан Шоселов, съобщават от пресцентъра на общината. Ритейл парковете са обособени търговски пространства с магазини на няколко търговски вериги, които имат общ паркинг, съобщи БТА.

“На срещата бе коментиран проектът, който ще се осъществи на 8 декара терен, в това число паркоместа и зелени площи, разгърнатата застроената площ ще е около 5 декара. Изграждането му ще започне през месец май и ще продължи между четири и шест месеца. Инвеститорът предвижда известно забавяне с доставката на конструктивните елементи, заради военния конфликт в Украйна”, е обяснил кметът на Чирпан.

По думите на Ивайло Крачолов четири големи търговски вериги ще бъдат разположени в новия модерен комплекс на един етаж – търговската верига за бързооборотни стоки BILLA, германският дискаунтър за облекло и предмети за дома KiK, датската верига за мебели и стоки за дома JYSK и сръбският бранд Lilly Drogerie.

Инвеститорът Стефан Шоселов е собственик на “Новотехпром”, компанията разполага в Стара Загора с пет производствени бази. През последните години бизнесменът изгради ритейл паркове в няколко български града и започна проекти в Димитровград и Хасково. Предстои да бъде завършен ритейл паркът му в Горна Оряховица.

В близост до новия търговски обект в Чирпан общината планира да изгради спортна зала с малък басейн. Те ще са върху терен до Парк “Теньо Стоилов”, уточняват от пресцентъра на общината.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук