fbpx
24.1 C
София
12 август 2022 | петък | 12:11

Бюджетната комисия в НС гласува още 6,1 милиона за заплати на НЗОК

До 10 август ще бъде определен новият размер на възнагражденията

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Парламентарната Комисия по бюджет и финанси прие единодушно Законопроект за допълнение на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2022 г., внесен от Десислава Атанасова и група народни представители от парламентарната група на ГЕРБ-СДС. С него се предоставят 6,1 млн. лева за разходи за персонал на Касата, които вече са гласувани в актуализацията на бюджета за тази година. Целта на промените е да се разпише конкретен текст, за да се разпределят тези средства.

Те са необходими за увеличаването на основните месечни заплати на служителите във връзка с преминаването от 1 юли 2022 г. към НЗОК на дейностите по администриране на процесите, свързани с договаряне, отпускане, заплащане, предоставяне и контрол на помощните средства, приспособления, съоръжения и медицински изделия (ПСПСМИ) за хора с увреждания.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img