fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 17:56:03
петък | 27.05.2022 | 17:56:03
28.8 C
София

Бюджетната комисия изслушва двамата кандидати за управител на БНБ (ГАЛЕРИЯ)

Това са Андрей Гюров и Любомир Каримански - и двамата представители на управляващата коалиция

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Комисията по бюджет и финанси на Народното събрание изслушва двамата кандидати за управител на Българската народна банка (БНБ).

Това са Андрей Гюров и Любомир Каримански – и двамата представители на управляващата коалиция. Андрей Гюров е председател на парламентарната група на “Продължаваме промяната”, а Любомир Каримански е предложение на “Има такъв народ” и председател на Комисията по бюджет и финанси в парламента, предаде БТА.

Комисията допусна до изслушване и двамата кандидати. Девет души подкрепиха Андрей Гюров да бъде изслушан, а осем се въздържаха. 17 души се съгласиха да изслушват Любомир Каримански.На въпрос дали отговоря на изискванията за образователен ценз за поста Андрей Гюров, каза че има докторската степен, която е призната от Националния център за информация и документация (НАЦИД).

„Имам диплома от Виенския университет за степен “доктор по икономика”, добави той.

Гюров добави, че не той е внасял в НАЦИД дипломата, това е направено от Американския университет, където работи.

Йордан Цонев посочи, че изискванията за управител на БНБ са не за докторска, а за магистърска степен. Румен Гечев, който води заседанието каза, че няма как да искаме от Виенския университет да каже, дали след като е дал докторска степен на Гюров, той отговоря и на изискванията за магистър. Проверка в НАЦИД за дипломата на Гюров ще бъде направена, заяви Гечев.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук