fbpx
23.6 C
София
15 август 2022 | понеделник | 21:11

Бюджетът на София е актуализиран, но не с 19,9 млн. лева, а с 6,6

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Столичният общински съвет подкрепи актуализация на бюджета на Столична община за 2021 г. с 6,6 млн. лв., вместо с поисканите през ноември от кмета Йорданка Фандъкова – 19,9 млн. лв. Средствата са необходими за осигуряване на нормалното функциониране на градския транспорт и за поддържане на чистотата в града.

Актуализират с близо 20 млн. бюджета на София за 2021 г. | NewsONE

Заради завишените цени на горивата и електроенергията, намалените приходи от дейността и налаганите през годината противоепидемични мерки, общинските транспортни дружества изпитват остър недостиг на средства.

В държавния бюджет са предвидени 40 млн. лв. за допълнително финансиране на превозвачите в цялата страна, но тази помощ едва ли ще бъде получена до края на настоящата календарна година. Затова Столична община отпуска още 3,5 млн. лв. за транспортните дейности през тази година.

Допълнителни 3,1 млн. лв. за почистването на града особено през зимния период са необходими също заради извънредните разходи по предотвратяване на разпространението на заразата от COVID-19.

Бюджетът, с който разполага София е над 1,8 млрд. лева. Той беше гласуван и приет през февруари 2021 г.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img