fbpx
16.8 C
София
неделя | 29.05.2022 | 01:58:04
неделя | 29.05.2022 | 01:58:04
16.8 C
София

Булстат се преобразува в 9-цифрен код

Промяната влиза в сила от днес

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

От днес влиза в сила изменението на Закона за Регистъра БУЛСТАТ. Кодовете по БУЛСТАТ на физическите лица, които съвпадат с тяхното ЕГН и съдържат 10 знака се преобразуват в код с 9 знака.

9 цифрен код премахва ЕГН-то в персоналния Булстат | NewsONE

Промяната става автоматично и не изисква от притежателите да подават документи или заявления. Справка за връзката “стар-нов код” ще може да се прави на официалната страница на регистър БУЛСТАТ, раздел “Справки”.

Ако имате фискално устройство със старата регистрация след промяната трябва да го регистрирате отново в НАП с новите данни.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук