fbpx
27.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 16:52:05
четвъртък | 26.05.2022 | 16:52:05
27.8 C
София

„Булгартрансгаз”: На този етап доставките на руски газ за България не са прекъсвани

Това заяви за „Ройтерс” Владимир Малинов

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

„На този етап доставките на руски газ за България засега не са прекъсвани”. Това заяви за „Ройтерс” Владимир Малинов, изпълнителен директор на българския оператор на газова мрежа „Булгартрансгаз”.

Във вторник от Министерството на енергетиката съобщиха, че „Газпром” е информирал българската държавна газова компания „Булгаргаз”, че ще спре доставките на газ от сряда, съобщи Нова телевизия. Очаква се днес министърът на енергетиката Александър Николов да даде брифинг.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви пред Би Ти Ви, че енергийният министър Александър Николов трябва да подаде оставка заради спрените доставки на природен газ от Русия и несправянето с кризата с повишените цени на електроенергията. Тя каза още, че партията обмисля да внесе предложение за извънредно заседание на Народното събрание заради създалата се ситуация. 

Действията на Русия са остър опит за дестабилизация на политическата обстановка в България. Смятат, че сме слабо звено, което могат да пробият, но това няма да се случи. Това заяви пред Би Ти Ви съпредседателят на “Демократична България” Атанас Атанасов. Той уточни, че правителството има план за действие при таква обстановка, като той е бил разглеждан в парламента преди повече от месец на закрито заседание.

Това е наказателна акция срещу малка страна от ЕС с минимални икономически щети за Русия, каза Иван Хиновски, енергиен експерт и консултант на “Има такъв народ”. Според него говоренето, че Европа ще ни помогне създава погрешно впечатление, европейската помощ може да е само устна подкрепа, допълва “Дневник”.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук