fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 19:37

„Булгаргаз“ спира газа от септември на „Топлофикация София“ (ВИДЕО)

Проверката е назначена заради просрочените задължения в размер на над 328 млн. лв.

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

От днес със заповед на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Станислав Тодоров енергийният регулатор започва извънредна проверка на „Топлофикация София“.

Проверката е назначена след получено писмо на „Булгаргаз“ ЕАД за просрочените задължения по договор за доставка на природен газ, в размер на над 328 млн. лв.

„Размерът на този непогасен дълг е натрупан основно в периода януари-юли 2022 г., и поставя газовото дружество в тежка финансова ситуация и застрашава енергийната сигурност на страната”, се посочва в писмото на „Булгаргаз“.

„Булгаргаз“ настоява за незабавни мерки на държавно ниво за погасяване на задълженията на „Топлофикация София“. Ако просрочените задължения не бъдат заплатени до 20 август „Булгаргаз“ възнамерява да прекрати от 1 септември договора за доставка на природен газ.

Проверката на КЕВР ще приключи до 5 август 2022 г.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img