fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 22:27

„Булгаргаз“ иска ново увеличение на цената на природния газ

Предложената цена е 124.76 лв. за мегаватчас

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

„Булгаргаз“ поиска от Комисията за енергийно и водно регулиране да утвърди нова, по-висока цена на природния газ от 1 ноември. Искането е тя да бъде 124,76 лв. за мегаватчас (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), в която се включват и компонентите за дейността „обществена доставка“ и “задължения към обществото”.

По този повод днес Комисията ще обсъди внесения от дружеството доклад на 11 октомври за утвърждаване на цена за ноември, по която общественият доставчик да продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

Искането за увеличение идва, след като през октомври КЕВР е утвърдила цена от 94,54 лв. за мегаватчас (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), по която общественият доставчик продава природен газ.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img