fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 19:19

БСП запазва четиримата си министри, ако кабинетът на Асен Василев получи подкрепа

Ако "Продължаваме промяната" не успят да осигурят 121 депутати до утре, кабинетът няма да бъде внесен в парламента, заяви Корнелия Нинова

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Националният съвет на БСП потвърди четиримата досегашни министри и вицепремиерското място със същите колеги министри, ако се стигне до кабинет. Това обяви председателят на БСП Корнелия Нинова.

“Очакваме мандатоносителят “Продължаваме Промяната” да проведе разговорите за подкрепа на правителство и да гарантира най-малко 121 депутати. Ако те не осигурят тази подкрепа, утре няма да бъде внесен кабинет”, посочи Нинова. 

“Ако такава подкрепа бъде осигурена, Националният съвет реши: първо, одобрява програмата на правителство, която вчера изработихме заедно с партньорите от ПП и “Демократична България”, посочи лидерът на БСП.
 
“Удовлетворени сме от факта, че в програмата намери място наше предложение да се положат дипломатически усилия за нормализиране на диалога между България и Руската федерация с оглед българския национален интерес”, посочи тя, цитирана от БТА.

Националният съвет реши, ако ни бъде връчен третият мандат, да положим всички усилия да водим преговори за съставяне на редовен кабинет, съобщи още лидерът на БСП. 

На въпрос как трябва да бъдат разпределени министерствата, които досега бяха на “Има такъв народ”, Нинова каза, че това зависи от разговорите, които в момента водят ПП.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img