5.12.2022 | понеделник | 18:56

„БСП за България“ сключи официално споразумение с АБВ за съвместно участие в изборите

Публикувано:

Сподели поста:

Коалиция „БСП за България“ сключи споразумение с партия „АБВ“ за съвместно явяване на парламентарните избори през ноември. „Зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров, който представляваше коалицията, заяви, че “консолидацията вляво не е спирала през годините“, се казва в прессъобщение на левицата изпратено до медиите. От пресцентъра на столетницата обясниха, че Зафиров е провел среща с редица синдикати, работодатели и браншови организации. „На тези срещи ясно пролича, че напрежението в обществото е огромно. На всички ни е ясно, че следващото правителство го чакат много тежки времена. Много е важно на кой ще се гласува доверие и кой е показал, че може да изважда държавата от такива тежки ситуации“, заявява Зафиров.  

Той уточнява, че БСП предлага три вида мерки за справяне с кризата. Краткосрочни – план за първите 100 дни с акцент върху енергетика, енергоносители и компенсация на социалнослаби семейства. Средносрочни – предложение за Бюджет 2022г.  Дългосрочни – пакет от законопроекти, касаещи социалната политика, доходите и образованието. 
 

Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
София
облачно
5.8 ° C
5.8 °
5.6 °
83 %
5.7kmh
100 %
пн
7 °
вт
9 °
ср
10 °
чт
11 °
пт
9 °

Прочети още

Вицепремиерът Христо Алексиев: Убедихме ЕС да включи Коридор № 8 в приоритетната трансевропейска транспортна мрежа

Съветът на министрите по транспорт на Европейския съюз включи трасето София-Скопие-Дуръс-Бари в обхвата на новия Европейски транспортен коридор...

Румен Петков: Воят да бъде спрян „Лукойл“ е трудно обясним от гледна точка на нормалния разсъдък

Воят да бъде спрян „Лукойл“ е трудно обясним от гледна точка на нормалния разсъдък и от гледна точка...

Илияна Йотова: „Вирусът на омразата е готов да мутира при всяка социална и обществена криза“

Главният прокурор на Република България Иван Гешев откри днес, 05.12.2022 г., в София Международна конференция „STOP HATE SPEECH“....

Проф. Гечев за „Лукойл”: Ако следваме дерогациите на ЕС, няма да имаме проблем с цената на горивата

Проф. Гечев за „Лукойл”: Ако следваме дерогациите на ЕС, няма да имаме проблем с цената на горивата