3.8 C
София
петък | 03.12.2021 | 05:11:09
3.8 C
София
петък | 03.12.2021 | 05:11:09

“БСП за България” сключи официално споразумение с АБВ за съвместно участие в изборите

Социалистите обявиха, че в програмите на двете формации има повече допирни точки, отколкото различия

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Коалиция “БСП за България” сключи споразумение с партия “АБВ” за съвместно явяване на парламентарните избори през ноември. “Зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров, който представляваше коалицията, заяви, че “консолидацията вляво не е спирала през годините”, се казва в прессъобщение на левицата изпратено до медиите. От пресцентъра на столетницата обясниха, че Зафиров е провел среща с редица синдикати, работодатели и браншови организации. “На тези срещи ясно пролича, че напрежението в обществото е огромно. На всички ни е ясно, че следващото правителство го чакат много тежки времена. Много е важно на кой ще се гласува доверие и кой е показал, че може да изважда държавата от такива тежки ситуации”, заявява Зафиров.  

Той уточнява, че БСП предлага три вида мерки за справяне с кризата. Краткосрочни – план за първите 100 дни с акцент върху енергетика, енергоносители и компенсация на социалнослаби семейства. Средносрочни – предложение за Бюджет 2022г.  Дългосрочни – пакет от законопроекти, касаещи социалната политика, доходите и образованието. 
 

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук