fbpx
27 C
София
12 август 2022 | петък | 16:48

БСП стопира преговорите с ПП за съставяне на ново правителство заради изгонените руски дипломати

БСП ще се върне на масата за преговори, ако от партията на Кирил Петков предложат нов премиер

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Стопираме преговорите за съставяне на ново правителство с “Продължаваме промяната”, съобщи Корнелия Нинова на брифинг в  Народното събрание след заседание на Изпълнителното бюро на БСП. Нинова бе категорична, че премиерът е взел решението за изгонването на 70 руски дипломати еднолично. 

Стопираме всякакви преговори с ПП за съставяне на ново правителство. Решението да бъдат изгонени 70 дипломати от Русия е безпрецедентно в българската дипломатическа история. То е на прага на скъсване на дипломатическите отношения. За нас то е обсолютно непремливо и по начина по който е взето, и по съдържанието му”, аргументира се Корнелия Нинова.

Лидерката на левицита заяви, че още днес ще поиска закрито заседание на парламента, на което да бъде изслушан председателят на ДАНС. 

“От много години БСП се бори за правова държава, за сила на институциите и за върховенство на закона. Настояваме въпросът да отиде там, където му е мястото. Настояваме за закрито заседание на НС и изслушване на шефа на ДАНС за доклада, който е изготвил и предоставил до този момент може би единствено на г-н Петков”, каза още председателката на социалистите.

Нинова се обърна се към президента с искане да свика Консултативния съвет по Национална сигурност, тъй като е обезпокоена от неговото изказване тази сутрин. “Ако президентът не знае, че има такъв доклад на ДАНС, има нещо обезпокоително”, отчете тя. 

БСП ще се върнат на масата за преговори единствено ако “Продължаваме промяната” предложат кабинет с друг кандидат за премиер.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img