fbpx
27.8 C
София
9 август 2022 | вторник | 13:16

БСП ще преговаря с “Продължаваме промяната” за съставяне на кабинет

Левицата се връща на масата за преговори, след като искането за премиер, различен от Кирил Петков, беше изпълнено

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

БСП ще преговаря с “Продължаваме промяната” за съставяне на ново правителство в рамките на 47-я парламент, съобщи в кулоарите на Народното събрание Корнелия Нинова. Изявлението на председателката на левицата дойде минути, след като Кирил Петков обяви, че кандидатът за премиер на партията е Асен Василев.

“Нашето условие, за да преговаряме с ПП, беше Кирил Петков да не е кандидат за премиер. Това условие е изпълнено. Ще разговаряме с ПП за съставяне на правителство”, заяви Нинова.

„Приоритетите, които Кирил Петков е изложил в своето обръщение, съвпадат с част от нашите приоритети. В преговорния процес ще добавим това, за което ние имаме мандат от нашия Национален съвет – социална политика, достъпно здравеопазване, развитие в образованието, стабилизация на икономиката. Напълно подкрепяме техните приоритети за борба срещу корупцията, промените в Закона за обществените поръчки и Антикорупционната комисия. Това е и част от нашата програма“, допълни Корнелия Нинова. 

Тя посочи, че преговорите ще бъде водени единствено по политики, които трябва да бъдат ясно разписани със срокове в програмата на правителството. Нинова призова „Продължаваме Промяната“, „Демократична България” и „Има такъв народ” да се фокусират върху нещата, които ги обединяват, а не върху тези, които ги разделят. 

В 17:00 ч. днес държавният глава Румен Радев предстои да връчи проучвателния мандат за съставяне на правителство на „Продължаваме Промяната“. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here