fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 16:55

БСП седна на масата за преговори с ПП, приоритетите на двете партии съвпадали

Социална политика, здравеопазване, образование и икономика са важните теми за социалистите

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

След оставката на кабинета и предложението за нов премиер в лицето на Асен Василев, днес от “Продължаваме промяната” започват официалните преговори с БСП и ДБ. От партията ще търсят подкрепа по предложената от тях нова програма за управление за 6 месеца.

В 13.00 часа започнаха преговорите с БСП в зала „Запад“ на Народното събрание. От страна на ПП на срещата присъстват премиерът в оставка Кирил Петков, Асен Василев, Андрей Гюров и Никола Минчев.

“Пред нас има тежка и отговорна задача да успеем да съберем мнозинство за едно правителство, което да работи за интересите на хората”, заяви финансовият министър в оставка Асен Василев, който ще бъде предложен за премиер в нов кабинет на ПП. “Искрено се надявам да намерим допирни точки. Нека да продължим нататък по същия начин”, обърна се Асен Василев към социалистите.

Корнелия Нинова се похвали с добра новина за постигнатото дотук – няколко от големите търговски вериги са обявили намаление на цената на хляба с 20%. Това е една от мерките, които БСП са предложили и те са се съгласили. Опровергали са твърдението на скептиците, че хората няма да почувстват тази мярка.

Нинова заяви, че се радва, че може да продължат разговорите и да намерят общ път.

“За нас беше важен социалният стълб в политиката в предишния кабинет. Нашето мнение съвпада с вашите приоритети, обявени предварително – за борба с корупцията, промяна в КПКОНПИ, но бихме искали да допълним програмата на правителството с няколко теми. Това са социалната политика, здравеопазване, образование, икономика. Да се надяваме, че преговорите ще са резултатни”, каза Нинова, цитирана от БНТ.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img