fbpx
16.7 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 04:46:11
четвъртък | 26.05.2022 | 04:46:11
16.7 C
София

БСП: Правителството към момента се справя добре

Депутатът Александър Симов коментира, че по време на тези 100 дни управление е имало криза с цените на тока, инфлация, война в Украйна

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Правителството към момента се справя добре, а БСП е факторът на стабилност в коалицията. Това коментираха пред журналисти членове на Националния съвет на БСП преди днешния пленум, на който трябва да бъде дадена оценка за първите 100 дни на кабинета.

Депутатът Александър Симов коментира, че по време на тези 100 дни управление е имало криза с цените на тока, инфлация, война в Украйна. На този фон правителството към момента се справя добре, сравнително успешно, винаги може повече, каза той.

Относно избора на управител на БНБ Симов посочи, че до последно от левицата ще се опитват управляващата коалиция да излезе с един кандидат за гуверньор на БНБ.

Според него БСП е показала здрав разум в коалицията, допълва БТА.   

„Мисля, че сме в добра позиция от гледна точка на ситуацията, която се разви в тези 100 дни“, заяви Асен Гагаузов. Той посочи, че на правителството не е бил даден и един ден спокойствие, от гледна точка на кризите с инфлацията, цените на енергийните ресурси и войната. „Правителството все пак успя да преведе страната през зимните месеци без съществени проблеми. Има много неща , които трябва да бъдат направени и които съм сигурен, че ще направят“, каза Гагаузов. 

Според него липсва известна координация в дейността на коалицията като цяло, но нейното разнообразие, а и късият срок от 100 дни, не предполагали “световни рекорди”. 

За избора на управител на БНБ, Асен Гагаузов заяви, че трябват повече разговори, за да се вземе – ако не едното или другото, то трето решение. Той подчерта, че позицията на гуверньор на БНБ е изключително важна.  

Обратно мнение застъпи Калоян Паргов, общински съветник от групата на БСП. “Това правителство, за съжаление, в последните 100 дни влиза от криза в криза и от скандал в скандал”, посочи той. Паргов коментира, че не му се иска участието на БСП в управлението да бъде самоцелно, с оглед “лично оцеляване”. Паргов посочи, че БСП е с най-голям опит в коалицията, но, за съжаление, нямала този потенциал да бъде стабилизиращ фактор в управлението. 

Паргов коментира още, че темите за Република Северна Македония и изпращането на въоръжение в Украйна са крайъгълен камък за оцеляване на това правителство. “Днес, на този пленум, трябва да прозвучат още един път “червените линии”, които БСП няма да пристъпи, а това са позициите за Република Северна Македония и неизпращане на оръжие в Украйна”, каза Паргов. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук