fbpx
More

  БСП поска оставката на областния управител на София-област

  БСП поиска оставката на областния управител на София-област Митко Михайлов. Повод за искането е претенцията на администрацията за неплатен наем за над 200 хиляди лева за партийната централа на социалистите.
  Появилата се информация предизвика от БСП да поискат оставката на областния управител на София-област и да потърсят правата си в съда.
  “През 2019 г. НС прие поправки в Закона за политическите партии, съгласно които парламентарно представените партии и тези преминали бариера от 1% на избори се освобождават от заплащане на наем за помещенията, които ползват. (не коментираме дали този закон е добър или лош, той трябва да се спазва)”, пише в позиция на партията.

  снимка: Wikipedia

  От “Позитано” 20 съобщиха, че след обнародването на закона, БСП продължава да плаща само режийните разходи на сградата, както повелява законът.
  “В разрез с него и най-вече без да сме уведомени, за да можем да защитим правата си, Областният управител на София начислява със задна дата недължими суми за наем и с молба от 21.05.21 г. завежда дело №5646 в СРС. Отново без да сме уведомени и зад гърба ни областният управител се снабдява с изпълнителен лист за сумата от над 200 000 лева. За тези действия на областния управител сме информирани от заместник-областния управител г-н Софрониев, които веднага след това беше уволнен без мотиви”, заяви още от “Позитано 20”.
  От БСП заявиха, че веднага след като разбрали, са информирали областния управител за тяхната позиция и са приложили необходимите документи, доказващи, че не дължат тези суми. Отговор обаче така и не са получили.
  При тези факти, за нас остава единствената възможност да си защитим правата по съдебен ред, категорични са социалистите.
  “Подобни кадрови назначения като това на областния управител на София, който не уважава законите на страната, хвърлят сянка върху заявеното от служебния кабинет намерение за прозрачност и законност в решенията и действията му. Те злепоставят правителството и президентската институция”, се казва в позицията на БСП.
  Президентът Румен Радев заяви, че никой няма да гони БСП от партийната им централа.

  Румен Радев: БСП няма да бъде гонена от „Позитано“ 20 заради неплатен наем | NewsONE

  Областният управител Митко Михайлов също коментира призовава политическите лидери да не стават подгласници в предизборен сценарий.

  На снимката: Митко Михайлов, областен управител на София-област

  “Нищо не грози дейността на БСП и централата на “Позитано” 20. За да изясним ситуацията и да намерим решение на казуса, поканих и очаквам среща с ръководството на БСП още днес. В подобна ситуация са и други политически партии. Няма да отговарям на въпроси, защото предстоят и други срещи, каза още Михайлов”.
  Той потвърди обаче че БСП дължи 200 хил.лв.