fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 17:57

И БСП отрече да е водило разговори с “Продължаваме промяната” на Кирил Петков

"Готови сме на диалог, но публично", обявиха социалистите

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

БСП отрече думите на бившия служебен министър Кирил Петков, че “Продължаваме промяната” води разговори със социалистите за евентуално партньорство след парламентарния вот през ноември. Изпълнителното бюро на Столетницата излезе със съобщение, в което категорично заявява, че междупартиен диалог в такава конфигурация не е имало.

“Вчера Кирил Петков обяви, че води разговори с БСП. Никой от легитимните органи на партията не знае за подобни разговори. Ако някой го прави от наше име, нека се знае, че не е упъномощен за това. Както вече заявихме, ние сме отворени за диалог, но по правила, принципно и публично”, се казва в позиция на Изпълнителното бюро.

По време на откриването на кампанията на “Продължаваме промяната” Кирил Петков определи “Демократична България” и “Изправи се БГ, Ние идваме” като потенциални бъдещи коалиционни партньори, но намекна, че разговори се водят с БСП и “Има такъв народ”.

Късно снощи обаче лидерът на ИТН публикува пост в социалните мрежи, в който категорично отрече той или представители на формацията му да са имали разговори с “Продължаваме промяната” и определи думите на бившия служебен министър на икономиката като “неистини”.

“Продължаваме промяната” все още не са излезли с реакция на съобщенията от двете партии.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img