fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 04:16

БСП откри предизборната си кампания

Програмата за първите сто дни на левицата включва пакет от социални мерки в помощ на уязвими социални групи

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

БСП откри предизборната си кампания и представи програмата за първите 100 дни на управление. Част от промените предвиждат намаляване на ДДС за основни храни и стоки от 20% на 9%, енергийни помощи за семействата с невъзможност да посрещнат високите цени на тока и финансови стимули от по 6 500 лева на двойките с второ и трето дете.

Лидерът на партията Корнелия Нинова поздрави съпартийците си онлайн, заради карантината, в която се намира в момента.

“Най-важното е да ви гарантираме спокойните зимни месеци. Решенията, които имаме, са работещи и се прилагат в Европа. Искаме свръхпечалбите, натрупани в енергийните производители и търговци, да се разпределят справедливо върху българския бизнес, икономика и върху българските домакинства. Да постигнем съгласие, че ще имаме нова ядрена мощност, която да ни даде сигурност и стабилност в бъдеще”, коментира плановете на БСП за енергийния сектор председателят на БСП Корнелия Нинова.

През първите 100 дни левицата иска да бъдат извършени конкретни стъпки, които да оптимизират възможностите на здравната система – грижа за общинското здравеопазавне, определяне на защитените болници в отдалечените райони, до които има труден достъп, а медицинските лица да получат “достойно заплащане” и по-спокойна среда на работа.

По отношение на ваксинацията от БСП държат тя да остане доброволна, но самият процес да бъде по-кампаниен и организиран.

“5 години се борим със стария модел на управление. Знаем как”, категорична беше Нинова.

От БСП определиха, че първи приоритет на партията в новия парламент ще бъде реализирането на набелязаните политики, а не начинът, по който ще се сформира правителство.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img