8.12.2022 | четвъртък | 00:57

БСП откри предизборната си кампания

Публикувано:

Сподели поста:

БСП откри предизборната си кампания и представи програмата за първите 100 дни на управление. Част от промените предвиждат намаляване на ДДС за основни храни и стоки от 20% на 9%, енергийни помощи за семействата с невъзможност да посрещнат високите цени на тока и финансови стимули от по 6 500 лева на двойките с второ и трето дете.

Лидерът на партията Корнелия Нинова поздрави съпартийците си онлайн, заради карантината, в която се намира в момента.

„Най-важното е да ви гарантираме спокойните зимни месеци. Решенията, които имаме, са работещи и се прилагат в Европа. Искаме свръхпечалбите, натрупани в енергийните производители и търговци, да се разпределят справедливо върху българския бизнес, икономика и върху българските домакинства. Да постигнем съгласие, че ще имаме нова ядрена мощност, която да ни даде сигурност и стабилност в бъдеще“, коментира плановете на БСП за енергийния сектор председателят на БСП Корнелия Нинова.

През първите 100 дни левицата иска да бъдат извършени конкретни стъпки, които да оптимизират възможностите на здравната система – грижа за общинското здравеопазавне, определяне на защитените болници в отдалечените райони, до които има труден достъп, а медицинските лица да получат „достойно заплащане“ и по-спокойна среда на работа.

По отношение на ваксинацията от БСП държат тя да остане доброволна, но самият процес да бъде по-кампаниен и организиран.

„5 години се борим със стария модел на управление. Знаем как“, категорична беше Нинова.

От БСП определиха, че първи приоритет на партията в новия парламент ще бъде реализирането на набелязаните политики, а не начинът, по който ще се сформира правителство.

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
предимно ясно
3.9 ° C
4 °
1.7 °
92 %
3.1kmh
20 %
ср
5 °
чт
10 °
пт
11 °
сб
14 °
нд
11 °

Прочети още

Победители в конкурса „Иновативно предприятие на годината 2022″

Победители в конкурса „Иновативно предприятие на годината 2022"

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на ЕЦБ Кристин Лагард

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на ЕЦБ Кристин Лагард

Иван Шишков: До няколко дни ще са готови допълнителни указания към общините за прилагане на индексацията на договорите в строителството

Иван Шишков: До няколко дни ще са готови допълнителни указания към общините за прилагане на индексацията на договорите в строителството

ЕК ще представлява България при оспорване на фактура за допълнителни разходи по предварително споразумение за закупуване, производство, закупуване и доставка на ваксина срещу COVID-19...

ЕК ще представлява България при оспорване на фактура за допълнителни разходи по предварително споразумение за закупуване, производство, закупуване и доставка на ваксина срещу COVID-19 в ЕС