С 92 гласа За, 9 Против и 5 въздържали се, Националният съвет на БСП прие позиция във връзка с актуалната политическа обстановка у нас и необходимостта от актуализация на бюджета. Това се казва в прессъобщение от партията. Извънредни парламентарни избори сега в страната за нецелесъобразно. БСП остава в управляващата коалиция и подкрепя актуализацията на бюджета. Партията ще инициира разговори с “Продължаваме промяната”, “Има такъв народ” и “Демократична България” за изработване на програма за управление на държавата в рамките на сегашната коалиция със срок до края на годината.

Въз основа на проведена дискусия Националният съвет на Българската социалистическа партия прие следната позиция:

1. В условията на натрупалите се кризи и последствията от тях – КОВИД, енергийна, инфлационна, социална, войната в Украйна и задаващ се риск от продоволствена криза, Националният съвет на Българската социалистическа партия счита провеждането на извънредни парламентарни избори сега в страната за нецелесъобразно.

2. БСП остава в управляващата коалиция и подкрепя актуализацията на бюджета.

3. БСП като държавнически отговорна партия смята, че трябва да се приемат законите, касаещи Плана за възстановяване и устойчивост.

4. Възлага на Председателя на БСП, на Изпълнителното бюро на НС на БСП и на ръководството на Парламентарната група на “БСП за България” да проведат разговори с партиите “Продължаваме промяната”, “Има такъв народ” и “Демократична България” за изработване на програма за управление на държавата в рамките на сегашната коалиция със срок до края на годината с цел преодоляване на кризите чрез приемане на актуализация на Бюджет 2022 г., пакета закони, необходими за стартиране на Националния план за възстановяване и устойчивост и изготвяне и приемане на Държавния бюджет за 2023 г.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here