БСП: Наши депутати няма да подкрепят вота на недоверие, слуховете са неверни

Парламентарната група на "БСП за България, заяви нейният председател в Народното събрание

0
88

Парламентарната група на “БСП за България” е единна, заяви председателят ѝ Георги Свиленски. Той опроверга слуховете, че трима депутати на Столетницата ще подкрепят вота на недоверие срещу правителството на Кирил Петков. 

Той определи слуховете като неверни.

“Парламентарната група на БСП е единна. Ние сме взели решение и няма как да се търсят предатели на тези хора, които са ни изпратили в парламента. Не сме свършили тази работа, за която българските избиратели ни изпратиха в парламента – да променим модела на Борисов. Промяната сега започва наистина, надявам се, с изчистено мнозинство, мнозинство, което не може да бъде поддадено на едни или други интереси “, каза председателят на ПГ на “БСП за България”.

Той коментира, че президентът има право да критикува кабинета. По думите му, обаче, Румен Радев трябва да обясни на хората, които протестираха в подкрепа на правителството, а и на самия него преди две години, каква е алтернативата на кабинета “Петков”.

“Нека сега президентът да излезе и да каже на тези хора, които дойдоха пред парламента да подкрепят правителството, той да им обясни, че правителството не се справя. На тях, не на нас. Ние – толкова, колкото можем. Но той да обясни на тези, които ги избраха, тези, които дойдоха да подкрепят правителството, сега да им обясни, че правителството не се справя, а трябва да бъде свалено, за да дойде г-н Борисов, ДПС, “Възраждане”, Слави Трифонов. Ето това да каже – това са двете алтернативи. Само да казваш: “Не се справяш!”, не стига , заяви още председателят на ПГ на БСП.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here