7.12.2022 | сряда | 14:27

БСП към Радев: Не допускайте изкривяване на изборните резултати, вследствие на купуване на гласове

Публикувано:

Сподели поста:

„Не допускайте изкривяване на изборните резултати, вследствие на „купуване на гласове”. Тази порочна практика руши доверието на избирателите в целия изборен процес и в българските институции и демотивира хората да упражнят правото си на глас.” С такъв апел се обърна председателят на Националния предизборен щаб на коалиция „БСП за България” Борислав Гуцанов към президента Румен Радев в нарочно писмо.

В писмото Гуцанов подчертава, че на всички, без изключение, предизборни срещи на левицата в страната хората споделят възмущението си от практиката на „купуване на гласове”, като особено притеснение сред будят сигналите за открито изготвяне на списъци с данни на избиратели, раздаване на пари и „разпределение на територии”.

Той посочва още, че водачите и кандидатите за народни представители от коалиция „БСП за България” нееднократно са правили срещи с компетентните органи с молба за предприемане на необходимите действия, предвидени от закона.

„Нещо повече – петима водачи на листи изпратиха отворено писмо до министъра на вътрешните работи. За съжаление, до момента не сме свидетели на реални действия за пресичане на порочните практики”, констатира Борислав Гуцанов.

„Считаме, че намесата на МВР, ДАНС и Прокуратурата на Република България са крайно наложителни, за да се гарантира истинността на вота”, се казва още в писмото на ръководителя на Националния предизборен щаб на левицата.

ИА newsONE
ИА newsONEhttps://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
разкъсана облачност
8.8 ° C
11.1 °
7.8 °
75 %
1kmh
40 %
ср
9 °
чт
10 °
пт
11 °
сб
14 °
нд
11 °

Прочети още

Николай Шушков е назначен за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството е назначен Николай Шушков. До...

„МФГ Инвест“ ЕАД предизвика интерес за над 4 млн. лв. на борсата

Инвестиционната компания „МФГ Инвест“ ЕАД проведе успешен аукцион за първично публично предлагане на сегмента BEAM на Българска фондова...

Ръководството на ММС представи новата програма за олимпийска подготовка

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева, заместник-министър Петър Георгиев и съветникът в политическия кабинет Георги Александров представиха...

Иван Ченчев: Правителството на Радев започна орязване на социални придобивки

Президентът изтегли специалните сили от границата “Ние от БСП казваме, че е цинично онова, което се случи по отношение...