fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 17:15

Брюксел забрани “Нощните вълци” на Путин в Европа

Лидерът на "вълците" Александър Залдостанов, трима негови съмишленици и самият мотоциклетен клуб бяха добавени в проекта за нов черен списък на ЕС

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Посланиците на страните от Европейския съюз включиха в санкционните списъци лидерите на мотоциклетна рокерска група “Нощни вълци”, популярни като рокерите на Путин. Така клубът вече няма да може да обикаля Европа по силата на новите санкции срещу Русия, които засягат и Сбербанк и кмета на Москва, съобщи електронното издание EUobserver.

Лидерът на “вълците” Александър Залдостанов, трима негови съмишленици и самият мотоциклетен клуб бяха добавени в проекта за нов черен списък на ЕС.

69-годишният мъж е обвинен в “активна подкрепа на руската държавна пропаганда чрез публично отричане на правото на Украйна на държавност и призоваване за “денацификация” и “деукраинизация” на страната”, се казва в документа, цитиран от EUobserver.

Един от неговите сътрудници – Йозеф Хамбалек, е словашки гражданин, който е “президент на европейския клон” на бандата. И Словакия ще трябва да замрази активите му и да му попречи да пътува в Европа, ако санкциите влязат в сила.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img