fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 08:33:39
петък | 27.05.2022 | 08:33:39
15.8 C
София

Брюксел предлага санкции срещу руския патриарх Кирил заради войната в Украйна

Това сочи документ, с който се запозна днес Франс прес

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Европейската комисия предлага в рамките на шестия пакет ответни мерки във връзка с войната в Украйна да бъдат наложени санкции на патриарх Кирил, предстоятеля на Руската православна църква. Това сочи документ, с който се запозна днес Франс прес, предаде агенцията.

Новият списък, който предстои да бъде одобрен от страните членки, включва 58 души, сред които са мнозина руски военни, а също така съпругата, дъщерята и един от синовете на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков. В него личи освен това името на Андрей Липов, шеф на Роскомнадзор – ведомството е федералният надзирател на телекомуникациите.

Санкциите предвиждат забрана за влизане в ЕС и замразяване на авоарите. Европейският черен списък съдържа вече над хиляда имена.

Патриарх Кирил, „отдавнашен съюзник на президента Владимир Путин, се е наредил сред основните поддръжници на руската военна агресия срещу Украйна“, се подчертава в документа. Ръководителят на Руската православна църква, която обединява по нейни собствени данни близо 150 милиона вярващи по света, главно в Русия, произнася все по-често проповеди в подкрепа на кремълската офанзива в Украйна.

На 27 февруари той я определи като сражение със „силите на злото“, опълчили се срещу историческото „единство“ на Русия и Украйна, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук