27.01.2023 | петък | 12:53

Бритни Спиърс вече няма попечител – съдът прекрати зависимостта й от нейния баща

Публикувано:

Сподели поста:

Съд в Лос Анджелис отне попечителството над американската музикална звезда Бритни Спиърс от нейния баща, съобщават световните агенции. В продължение на 13 години той имаше контрол над живота и финансовото й състояние, което се оценява на около 60 милиона долара.

Решение за отнемане на попечителството беше взето още на 29 септември, а самият баща също се съгласи да бъде сложен институционален край на зависимостта на дъщеря му.

Парите, които Спиърс е изкарала от музикалната й кариера, ще бъдат предадени на одитор.

„За пръв път от над десет години можем да кажем, че само един човек – самата Бритни, има право да решава какво да прави”, заяви адвокатът й Матю Розенгарт. Той добави, че решението на съда влиза в сила незабавно.

Малко след решението, звездата написа в социалната мрежа Instagram, че това е най-хубавият ден в живота й. Тя поиска да се освободи от попечителството на баща си още през далечната 2008г.

Новините от България

Следете новините от всяка община в България в национална информационна медия "България1".

meteoONE

София
облачно
-0.2 ° C
0.7 °
-1.2 °
95 %
2.1kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °
вт
2 °
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
облачно
0.3 ° C
0.7 °
-0.2 °
88 %
2.6kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °
вт
2 °

Прочети още

Приложение BNT NEWS на БНТ е с нова, усъвършенствана версия

През 2023 г. Българската национална телевизия продължава успешната реализация на своята стратегия за развитие, в която дигитализацията е...

Разследване за незаконна банкова дейност

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване за извършени престъпления по чл. 321, ал.3, вр....

Повече чужденци посещават България

Пътуванията на български граждани в чужбина през декември 2022 г. са 604.7 хил., или с 9.7% над регистрираните...

ВМРО: Столичният общински съвет трябва да провери спешно гробищните паркове в София

Хаосът и разрухата там са обида към столичани Общинските съветници на ВМРО в Столичния общински съвет отново подготвят предложение...