fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 17:38:26
петък | 27.05.2022 | 17:38:26
28.8 C
София

Британското военно министерство: През следващите 2-3 седмици боевете в Източна Украйна ще се засилят

Белгия възобновява дейността на посолството си в Киев

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Боевете в Източна Украйна ще станат по-ожесточени през следващите две до три седмици, предвид това че Русия продължава да пренасочва усилията си към тази част на страната, съобщи днес в редовния си бюлетин “Туитър” британското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс. 

В съобщението се казва, че руските атаки остават насочени срещу украинските позиции около Донецк и Луганск, а британското разузнаване очаква боеве около Херсон и Николаев, както и възобновяване на натиска срещу Краматорск. 

Продължава и прехвърлянето на руски части от Беларус в Източна Украйна, отбелязва още министерството. 

В същото време стана ясно, че Белгия ще възобнови скоро дейността на посолството си в Киев, затворено заради руското нахлуване в Украйна, съобщи външният министър Софи Уилмес, цитирана от местни медии.

Преди решението за затваряне белгийското посолство бе временно подслонено в дипломатическата мисия на Франция в Киев. Отбелязва се, че от края на миналата седмица бе възстановена дейността на представителството на ЕС в украинската столица.

Допълва се, че Италия вече е изразила готовност да отвори отново посолството си в Киев след Великден, а Литва вече е предприела тази стъпка, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук