fbpx
16.2 C
София
неделя | 29.05.2022 | 02:54:31
неделя | 29.05.2022 | 02:54:32
16.2 C
София

Британското правителство предоставя над 280 генератора на Украйна

Те ще са достатъчни, за да захранят близо 8000 жилища

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Британското правителство обяви, че ще предостави 287 мобилни генератора на Украйна в допълнение на вече предоставените 569 генератора, предаде Ройтерс.

Новите генератори ще са достатъчни, за да захранят близо 8000 жилища. Те ще бъдат използвани за болници, бомбоубежища и за други съществени услуги, се казва в съобщение на министерството на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия.

Правителството освен това разхлаби правилата в подкрепа за офшорните изкопаеми горива, за да засили жизненоважните енергийни доставки за Украйна.

В същото време президентът на САЩ Джо Байдън обсъди по телефона с премиера на Канада Джъстин Трюдо предоставянето на помощ за сигурността на Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на Белия дом. Двамата лидери са подчертали ангажимента си Русия да бъде държана за отговорна инвазията в Украйна.

Байдън и Трюдо са обсъждали също така и предстоящото си участие в срещата на върха на двете Америки в Лос Анджелис през юни, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук