fbpx
More

  Британският журналист в Бразилия е бил убит от бракониери – рибари

  Филипс е пишел за „Гардиън“ и „Вашингтон пост“, правел проучване за своя книга. Той е бил придружаван от Перейра, специалист по коренното население на Бразилия

  Следовател от бразилската полиция съобщи пред журналисти, че основният заподозрян за изчезването на 5 юни на британски журналист и на бразилец, специалист по коренните народи на Амазония, е признал, че е извършил „престъплението“ и е разказал случката.  Той е отвел полицаите до място, където са били открити телата на изчезналите.

  Следовател Торес каза, че заподозреният е признал за “престъплението”, без да уточни какво точно е признато и че скоро ще бъдат извършени и други арести.

  Вчера Си Ен Ен Бразил съобщи, че един от задържаните за изчезването на журналиста Дом Филипс и неговия водач Бруно Перейра е признал, че заедно с втори заподозрян е убил двамата мъже и е казал къде са телата. Двамата са били убити защото са заснели незаконен улов на риба, което е било и повод за убийството им..

  Филипс е пишел за „Гардиън“ и „Вашингтон пост“, правел проучване за своя книга. Той е бил придружаван от Перейра, специалист по коренното население на Бразилия. В района, в който пътували – долината Жавари, близо до границите с Перу и Колумбия, има много бракониери – рибари и ловци, както и канал за наркотрафик.