fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 13:52:53
събота | 28.05.2022 | 13:52:53
21.8 C
София

Британският министър за въоръжените сили приветства разполагането от Великобритания на войници в България

В момента Кралските военновъздушни сили на Обединеното кралство извършват въздушни патрули над България за НАТО

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Британският министър за въоръжените сили Джеймс Хийпи приветства разполагането днес от Великобритания на войници в България. Изявлението му бе разпространено от британското посолство в София.

“Това бързо разполагане на на сили в помощ на нашите български и американски съюзници е доказателство за професионализма на Британската армия и на нейния Кралски ирландски полк”, каза Хийпи. Британският министър добави, че “независимо дали става въпрос за трениране на съюзниците ни или за предоставяне на военна помощ, нашите въоръжени сили продължават да стоят начело на международния отговор на войната в Украйна”.

По-рано днес Рота от състава на Кралския ирландски полк на Британската армия пристигна в България, за да тренира и работи съвместно с българските военни, както и други съюзници от НАТО, с цел повишаване на оперативната съвместимост и споделяне на умения между нашите държави, съобщиха от посолството на Великобритания в София. В текста се отбелязва, че Обединеното кралство подкрепя усилията на България да засили отбраната си в контекста на руското нападение срещу Украйна. Като близък съюзник на България, Обединеното Кралство се ангажира с нейната сигурност.

Присъствието на приблизително 120 британски военнослужещи ще продължи през идните месеци, като през това време войските на Обединеното кралство ще работят заедно с 2-ра ескадрила на 2-ри Кавалерийски полк на американската армия и 42-ри механизиран батальон от Сухопътните войски на България.

В съобщение от Министерството на отбраната потвърдиха, че формирование от Сухопътните войски на Кралство Великобритания ще се включи от 6 май в съвместната подготовка, която се провежда на учебния полигон “Ново село”, като целта е подпомагане на процеса по изграждане на бойни и оперативни способности на многонационалната бойна група на територията на страната. В периода 7-8 май военна техника ще се транспортира по републиканската пътна инфраструктура от учебния полигон “Ново село” към Република Северна Македония, а придвижването е в изпълнение на ангажиментите на България като страна домакин.

В момента Кралските военновъздушни сили на Обединеното кралство извършват въздушни патрули над България за НАТО. Настоящото развръщане е част от продължаващия ангажимент на Обединеното кралство за развиване и укрепване на колективната отбрана и сигурност, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук