fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 00:24:10
събота | 28.05.2022 | 00:24:10
21.1 C
София

Британският министър на отбраната Бен Уолъс: Ще подкрепим Украйна да оперира тумора Русия от територията си

„Очевидно има територии с руски говорещи хора, за които той мисли по същия начин както нацистите през Втората световна война, а именно, че те са негови“, посочи Уолъс

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви, че Великобритания е готова да подкрепи Украйна да възстанови суверенната си териториална цялост, което включва връщане на Крим, анексиран от Русия през 2014 година. От Лондон – Веселин Паунов:

Запитан дали Владимир Путин може да разшири войната извън Украйна Бен Уолъс отговори, че руският президент винаги е имал амбиции да нахлуе в съседна държава и че той е „етнически националист“.

„Очевидно има територии с руски говорещи хора, за които той мисли по същия начин както нацистите през Втората световна война, а именно, че те са негови“, посочи Уолъс.

Министърът на отбраната каза, че според него Путин почти отчаяно се опитва да разшири конфликта със заплахи или фалшиви атаки в молдовското Приднестровие. Уолъс отбеляза, че Путин сега се опитва да задържи постигнатото и да се превърне в нещо като „разрастващ се тумор в тялото на Украйна“.

Западните съюзници сега трябва да помогнат „да се оперира този тумор“, така че Украйна да отблъсне руските войски и да ѝ се окаже подкрепа да си върне окупирания през 2014 година полуостров Крим, каза Уолъс.

“Ние подкрепяме суверенната териториална цялост на Украйна. Това, разбира се, включва Крим и Донецк. Но нека първо да изгоним Русия от там, където е сега и да възстановим Минското споразумение, което Русия на практика скъса.”

Междувременно британското разузнаване съобщи в последната си сводка, че руският Черноморски флот продължава да е в състояние да поразява цели по цялото украинско крайбрежие, въпреки загубата на флагмана „Москва“ и бойния кораб „Саратов“.

- Реклама -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук