fbpx
More

  Британски депутат бе убит по време на среща с избиратели в църква

  Властите разследват нападението като терористична атака

  Британският депутат от Консервативната партия Дейвид Еймс бе наръган и по-късно почина от раните си. Нападението срещу него е било осъществено в църква в Есекс, където Еймс е имал среща с избиратели, предаде Би Би Си. Полицията разследва атаката срещу него като форма на терористичен акт. За посегателството е арестуван 25-годишен мъж. Свидетели разказват, че той е влязал в църквата сам, приближил се е до депутата и го е нападнал с хладно оръжие.

  снимка: Дейвид Еймс

  На този етап от разследването се смята, че мъжът е действал без съучастници. До момента разследването показва “възможна мотивация, свързана с ислямски екстремизъм”, посочват британските власти в официално изявление. В края на септември атака с нож бе осъществена от поддръжник на терористичната групировка “Ислямска държава” в новозеландската столица Окланд.

  снимка: Борис Джонсън

  Тогава той нападна хора в супермаркет за хранителни стоки. Преди броени дни пък датски гражданин, приел исляма, за когото се предполага, че е радикализиран, рани смъртоносно няколко души в норвежко градче, използвайки лък и стрели.