fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 20:15:32
четвъртък | 26.05.2022 | 20:15:32
25.8 C
София

Божидар Божанов: Министерството на електронното управление не може да блокира достъпа до руски медии

Справянето с дезинформацията е далеч по-сложно от блокиране на няколко сайта, заяви министърът

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

„Не е вярно, че Министерството на електронното управление е блокирало достъпа до руски медии у нас, то няма правомощия да блокира съдържание“. Това заяви във Фейсбук министър Божидар Божанов.

„Покрай една статия тия дни се появи грешната интерпретация, че Министерството на електронното управление е блокирало достъпа до руски медии.

Както съм цитиран и в самата статия – това не е вярно. Лично проверих дали адресите на няколко големи руски медии и агенции не са попаднали в списъка със злонамерени адреси, по който работихме с ГДБОП (има как това да се случи, ако от същите сървъри или мрежи се проучва чужда инфраструктура). Няма ги там.

Както написах вчера – справянето с дезинформацията е далеч по-сложно от блокиране на няколко сайта.

МЕУ няма правомощия да блокира съдържание, а правомощията на ГДБОП по Закона за киберсигурност са ясно разписани и не включват съдържание, прилагане на санкции и др. Действаме изцяло в рамките на закона,“ каза Божанов.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук