27.01.2023 | петък | 12:47

Топ пътешественикът и разказвач на истории Боряна Кръстева стана част от екипа на NewsOne

Публикувано:

Сподели поста:

Един от най-големите пътешественици Боряна Кръстева стана част от екипа на NewsOne. Тя е журналист с богат опит в дигиталните медии, пътешественик и блогър. От 2014 г. поддържа блога „Пътеписаници“, в който публикува авторски пътеписи и статии за най-причудливи места в България. Две години и половина е била главен редактор на един от най-големите сайтове за пътешествия.

По образование е журналист – завършва „Журналистика“ и „Реклама и публична комуникация“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а по призвание – пътешественик и разказвач.

Снимка: Боряна Кръстева

Личната ѝ кауза е да събира и разказва истории и легенди от местния фолклор, свързани с дестинациите, които посещава. Това я мотивира да измине над 10 000 км за 3 месеца, да посети най-мистичните кътчета в страната, да разговаря с десетки хора, за да създаде първата си книга „Мистични разходки из България за не/обикновени пътешественици“ (2017). С нея провокира читателите да опознаят България чрез местния фолклор и легенди.

Снимка: Личен архив на Боряна Кръстева

Боряна е автор и организатор на кампанията „Чети и откривай България“, в която дарява дебютната си книга на читалища в цялата страна. Участва в срещи-разговори с читатели на тема пътешествия и фолклор.

Снимка: Личен архив на Боряна Кръстева

През 2018 г. е лектор на TEDxStaraZagora, където говори по темата „Българският фолклор – вдъхновение за пътешествия“.

Боряна е член на АСТОМ (Асоциация на собствениците на туристически онлайн медии), която се стреми да изгради етични и професионални стандарти сред собствениците на сайтове и блогове за пътуване в България.

Екипът на NewsOne приветства Боряна като автор в рубриките “Яките места” и Назад към природата. Тя е човекът, който ще ви отведе до най-интересните кътчета на България!

Новините от България

Следете новините от всяка община в България в национална информационна медия "България1".

meteoONE

София
облачно
-0.2 ° C
0.7 °
-1.2 °
95 %
2.1kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °
вт
2 °
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
София
облачно
-0.2 ° C
0.7 °
-1.2 °
95 %
2.1kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °
вт
2 °

Прочети още

Приложение BNT NEWS на БНТ е с нова, усъвършенствана версия

През 2023 г. Българската национална телевизия продължава успешната реализация на своята стратегия за развитие, в която дигитализацията е...

Разследване за незаконна банкова дейност

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване за извършени престъпления по чл. 321, ал.3, вр....

Повече чужденци посещават България

Пътуванията на български граждани в чужбина през декември 2022 г. са 604.7 хил., или с 9.7% над регистрираните...

ВМРО: Столичният общински съвет трябва да провери спешно гробищните паркове в София

Хаосът и разрухата там са обида към столичани Общинските съветници на ВМРО в Столичния общински съвет отново подготвят предложение...