fbpx
More

  Борисов за здравния министър: Малък и уплашен човек! Локдаун трябваше да има още преди 2 седмици

  "Бих въвел тотален локдаун и задължителна ваксинация за рисковите групи", обяви Бойко Борисов

  Служебният министър Стойчо Кацаров е забавил локдауна с две седмици, а президентът Радев и служебният кабинет не се интересуват за човешкия живот. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов малко след като стана ясно, че служебното правителство обсъжда възможността за въвеждане на пълен локдаун в страната.

  Бившият премиер нападна директно Кацаров и го обвини в слабохарактерност.

  “Много животи тежат на съвестта му, а днес го гледах как този малък и уплашен човек се оправдава. Абе, Стойчо, как ние сме управлявали, бе, брат? Как ние управлявахме кризата, когато ти и Радев говорихте глупости и блокирахте всяко наше решение?”, попита председателят на ГЕРБ.

  Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

  Борисов обвини служебния кабинет, че е излъгал населението със “зеления” сертификат, тъй като дори да си ваксиниран днес, ще си защитен след поне месец.

  “Нека да направим юмрук и да излезем заедно. Една дума няма да каже Кацаров, а тоя негодник ме даде на прокурор за ваксините”, ядоса се бившият премиер и допълни:

  “Аз, когато взимах тежки решения, Радев ми се подиграваше от Шипка, че нямало коронавирус. Те ламтят само за постове, а за човешкия живот не им пука. Аз знам колко нощи не съм спал, когато като премиер виждах данните за починалите.”

  Борисов изрази позиция, че ако разполага с властта в държавата, ще обяви пълен локдаун и ще наложи задължителна ваксинация за рисковите групи. Според него, правителството лъже родителите в момента, като обяснява, че тестовете-близалки ще бъдат в полза на образователната система в такъв момент.

  Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

  “Нали, ако има болно дете на опашката, където трябва да го тестват, то ще трябва да се карантира? А другите”, попита той.

  Борисов не пропусна да нападне служебното правителство и държавният глава за актуалната икономическа ситуация, като подчерта, че за първи път цените на електроенергията и размерът на помощите са достигнали такива критични нива.

  “Тъкмо реша да се пенсионирам и аз.. и те пак ни връщат”, заключи първият в ГЕРБ.