fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 05:09

Борисов: Радев да отговори знаел ли е за двойното гражданство на Петков

"Нямам нищо лично срещу Кирил Петков", твърди лидерът на ГЕРБ

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img


Румен Радев трябва да отговори дали е знаел, че назначава човек с двойно гражданство. Това обяви днес бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по повод решението на Конституционния съд за двойното гражданство на Кирил Петков.

“Решението на Конституционния съд е, че Кирил Петков е станал министър в нарушение на Конституцията. Румен Радев трябва да отговори дали е знаел, че назначава човек с двойно гражданство за икономически министър? Щом е имал наглостта да изпрати писмо до съда да спре делото, значи е знаел! Ние настояваме да се спазва върховенството на закона”, каза Борисов.

Той допълни, че от ГЕРБ настояват да се спазва върховенството на закона.

“Можеше ако не са толкова надменни. Като имаше парламент, ние щяхме да гласуваме за промяна на Конституцията в тази част и всичко щеше да е законно, а те се занимаваха с НСО и с охраната на Гешев, заяви още бившият министър-председател.

И добави:

“Нямам нищо против лично срещу Кирил Петков. Напротив – искам да бъде на политическата сцена, за да докажем кой е по-добър. Аз твърдя, че това сме ние, доказали сме го.“

- РЕКЛАМА -spot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img