fbpx
19.1 C
София
12 август 2022 | петък | 02:44

Борисов: Преговорите за добросъседство със Северна Македония са абсолютно провалени

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Преговорите за добросъседство между България и Република Северна Македония са абсолютно провалени. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при срещата му с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес в Любляна. Визитата му в словенската столица е в рамките на срещата на лидерите на ЕНП за Западните Балкани.
„Бюджетът е на свръхдефицит. Дано след тези избори ГЕРБ отново да е първа политическа партия. Абсолютно провалени са преговорите за добросъседство със Северна Македония, които ние проведохме. Все още нямаме и изготвен План за възстановяване”, заяви Борисов по време на срещата.
Той остро разкритикува действията на властите с кораба “Вера Су” и проваления ваксинационен план.
„Това са трети поред избори. Половин милиард похарчихме, без да има реален резултат. Изцяло провалиха ваксинационния календар. През изминалия ден има 178 починали от COVID-19″, заяви Бойко Борисов.
„Продаваме на Норвегия ваксини, които благодарение на Европейската народна банка и на Европейската комисия, България получи дори повече от всички най-хубави ваксини, в сравнение с другите държави”, добави още лидерът на ГЕРБ.
Според него има „пълен провал” и що се отнася до миграционната политика – бежанските центрове са пълни, а „нелегалната миграция е навсякъде”.
„Над 10 дни стои кораб, пълен с амониева силитра и се изсипва в Черно море. Това е екологична катастрофа и няма никаква адекватна реакция на властите”, допълни лидерът на ГЕРБ.
По думите му “вследствие на корупцията на правителството на Румен Радев има 63,7% спад на чуждестранните инвестиции у нас”.
„Надявам се след тези избори да има разговор. Да се направи правителство, което да ни изведе от кризата. Ще работим максимално за това”, посочи лидерът на ГЕРБ.

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img